Det ska vara lätt att äta rätt

I förra utgåvan lovade vi att alla rätterna på vår meny alltid ska ligga under FNs hållbarhetsmål på 0,5 kg CO2-e. Nu sträcker vi oss ännu längre. 

Vi har gått analytiskt tillväga med Klimato som verktyg för att kartlägga utsläpp för att vi ska kunna ta ännu fler klimartsmarta val. Vårt nya mål är att våra rätter ska ha ett genomsnittligt utsläpp på under 0,3 kg CO2-e. Vilket innebär att du som gäst kan med säkerhet veta att måltiderna som äts hos oss på Lett är rätt. Med fokus på närproducerade råvaror som smakar som bäst, har vi den senaste tiden utarbetat en ny meny. Den är full av sammansatta, spännande smaker och nya kreativa lösningar. Rätterna består av näringsrika, färgrika ingredienser där vi använder hela råvaran så gott det går. 

Goda, genomtänka val och sammansättningar som ger en fantastiska smaker men samtidigt är bra för miljön står alltid i fokus för oss. Under hösten har vi hittat några ersättare av ingredienser, samtidigt som nya spännande kombinationer har introducerats. Vi har valt att ta bort några ingredienser som vi vet är omtyckta av våra gäster, men i anledning till att ge plats till fler klimatvänliga råvaror. Bland annat försvinner edamamebönor och svartris för att minska på utsläppen ytterligare och det ger oss fler möjligheter till att nå våra mål. Norska och svenska råvaror som jordärtskocka, rödbetor, morot, kål, korngryn och palsternacka är ingredienser som vi har valt att inkludera på nya kreativa sätt i menyn. 

Detta är närproducerade, klimatsmarta och smakfulla råvaror som inte belastar naturen negativt. Vi tillrättalägger menyn för att vi ska kunna välja ingredienser efter säsong. Du finner en översikt över gårdarna som vi samarbetar med på vår nya hemsida lett.se. Där du kan läsa om vilka råvaror som vi använder oss av olika tider under året, samt där du kan se vart de är ifrån. 

De kreativa lösningarna har gjort det möjligt att minska utsläppen ytterligare och minimera matsvinnet. På menyn idag har vi exempelvis purjolök i cashewdressingen, paprikakärnor i falafeln och på den nya menyn kommer vacka rosa ägg syltas i en lag som är baserat på skalet av rödbetorna som också ligger i salladsbaren. Vi använder hela råvaran i den mån det går. Något som leder till reducerat avfall, minimerat matsvinn och att vi utnyttjar våra resurser så mycket som möjligt, på bästa sätt. 

Ändringar i våra restauranger gör att vi nu kan servera varma ingredienser. Varma ingredienser tar fram mer smak av råvarorna och gör måltiden i sin helhet varmare. Spännande, nya och smakfulla toppings av frön, nötter, torkade blommor och kärnor ger det lilla extra på varje rätt. Vi ser fram emot att få servera er!

×

Välj din restaurang

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och fördelarna med Lett

Genom att ange din e-postadress ovan och klicka på «Skicka» godkänner du att vi skickar information om nya produkter och erbjudanden och att vi använder din e-postadress för att göra detta. Integritet