recept

Asiatisk sallad med koriander- och jordnöttsdressing

Tid: 25 min — Portioner: 4

Fotografi av asiatisk bowl

Lett hack

Lägg till vår hemlagade, veganska falafel för en extra matig rätt.

Detta behöver du

Dressing

4 msk Jordnötter
35 ml Risvinäger
50 ml Limejuice
50 ml Ingefärsjuice
75 ml Rapsolja
25 ml Tamari
35 ml Agave
75 ml Brunt socker
3 Vitlöksklyftor
1 msk Chiliflakes
50 g Koriander
1 ts Salt

Sallad

120 g Grönkål
120 g Spenat
200 g Riven morot
200 g Rödkål
60 g Purjolök
200 g Paprika
160 g Edamamebönor

Sesamfrö
Jordnötter
Koriander
Lime

  1. Börja med dressingen. Blanda örter, kryddor och vitlök tillsammans med oljan i en matberedare.
  2. När blandningen är jämn tillsätter du jordnötter och resten av ingredienserna.
  3. Börja med att skära upp grönsakerna på sättet som du tycker om att äta dem.
  4. Lägg alla råvarorna i en skål och blanda med dressingen.
  5. Toppa salladen med sesamfrön, jordnötter och koriander.
  6. Pressa lime över salladen innan servering.
  7. Njut!
×

Välj din restaurang

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och fördelarna med Lett

Genom att ange din e-postadress ovan och klicka på «Skicka» godkänner du att vi skickar information om nya produkter och erbjudanden och att vi använder din e-postadress för att göra detta. Integritet