Hej Ane!

Hon började som extrahjälp på Lett 2015. Hösten 2016 började hon som verksamhetschef på huvudkontoret.

Ane Nordskar är 28 år, kommer från Oslo och har en kandidatexamen i näring. Hon började som extrahjälp på Lett i januari 2015 och blev butikschef i november samma år. Hösten 2016 började hon som verksamhetschef på huvudkontoret och är nu tillbaka i Oslo efter uppstarten av Lett i Stockholm.

- Hur hamnade du här?

- När jag kom hem efter ett halvt års utbyte utomlands besökte jag salladsbaren som två vänner hade startat medan jag hade varit borta. Det började där. Det kändes som ett grupparbete med vänner - ett nystartat företag med två pojkar i ledningen, som ville få saker gjorda utan erfarenhet av att driva en restaurang eller ett kommersiellt kök. Det var kaos! Men de lyckades samla en massa glada människor med viljan att jobba på och ett gemensamt mål.

- Hur är en typisk dag på jobbet?

- Det är hårt arbete! Och väldigt roligt och socialt, det finns så många olika människor här. Vi bidrar och ger ifrån oss massa positiv energi, men får ännu mer tillbaka. Jag hoppas och tror att vi bygger en relation med våra gäster och att de gör detsamma i gengäld. Det är något som är otroligt trevlig. Jag känner igen samma människor från 2015 idag, fem år senare.

- Vad har du lärt dig genom jobbet?

- Jobbet har format mig till den jag är idag. Den största övergången var när jag gick ut ur restaurangen och in på huvudkontoret. Eller, kontor och kontor, det har vi faktiskt inte, och det är bra! Jag var tvungen att lära mig att se utmaningar och inte problem, och jag lärde mig mentaliteten att inte lägga fram något som en utmaning utan att ha ett förslag på en lösning. Jag har upplevt att jag har hög arbetskapacitet. Jag trodde aldrig att jag kunde bli så trött och ha så kul samtidigt! Dessutom kräver jobbet att du är lite av en brandman, att besitta kompetens inom rörmokeri, el och IT kan exempelvis vara till nytta och inom dessa har min kompetens höjts avsevärt på senare år.

- Vad är lett för dig?

- Massor av saker. Vi är Oslo och Stockholms mest spännande salladsbar, med läckra ingredienser och de bästa smakerna. Vi är en viktig aktör i båda städerna - både för att vi serverar gröna måltider varje dag och gör det lättare för människor att ta hand om sin hälsa, men också för att vi ger unga människor en meningsfull arbetsplats där de utmanas och ges möjlighet att ta ansvar. Men mest av allt är Lett min familj. Det är de jag vaknar upp till för att vara med varje dag, och vi arbetar mot ett gemensamt mål. Det är fantastiskt.

×

Välj din restaurang

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och fördelarna med Lett

Genom att ange din e-postadress ovan och klicka på «Skicka» godkänner du att vi skickar information om nya produkter och erbjudanden och att vi använder din e-postadress för att göra detta. Integritet