Rätt för världen, lätt för hälsan, enkelt för dig!

Våra värderingar

1

Naturligt, näringsrikt och gott. Det är lätt att äta rätt. 

2

Lokala, säsongsbaserade råvaror är alltid vårt första val. Krokiga, knotiga och bättre smak. 

3

Maten vi serverar är hemlagad och tillagad från grunden

4

På vägen mot noll matsvinn gör vi plats för hela råvaran i våra rätter. 

5

Gröna val är bra val, och vi gör det enkelt för dig att göra dem. Klimatavtrycket för varje rätt finns på menyn.

6

Våra take-away förpackningar är gjorda av växter. Vårt mål är återanvändning, det är den bästa användningen.

Vi växer! Under 2020 serverade Lett över 400 000 gröna måltider från våra restauranger i Oslo och Stockholm.

Historian om Lett

I oktober 2014 öppnade Knut Andreas Berg och Sebastian Wahl den första Lett-restauranten på Klingenberggata 7 i Oslo. Med en bakgrund inom ekonomi- och fastighetsbranschen önskade de två matentusiasterna att göra det enklare för flera att välja sund och näringsrik mat. 

Letts färska sallader och wraps föll Osloborna i smaken och det tog inte lång tid innan vi expanderade med flera restauranger i Oslo, och så småningom tog vi oss även till Sverige. Vår första restaurang i Stockholm öppnades i november 2017. 

Spela på samma lag som miljön har alltid varit en viktig del av Letts DNA. I samarbete med Klimato räknar vi ut klimatavtrycket på rätterna för att säkra att alla är under FNs mål på 0,5 kg CO2-e. Vi får goda, lokala råvaror levererat direkt till dörren av lokala bönder. Allt engångsemballage hos oss är producerat av växter, och vårt mål på sikt är att bara använda återvunnet material i vårt emballage. Under 2019 etablerade vi även en intern klimatkommitté, som analyserar verksamheten och ser till att vi gör smarta och gröna val på vägen mot att bli en klimatpositiv aktör. 

Under 2020 serverade Lett över 400 000 välsmakande måltider från våra 11 restauranger i Oslo och Stockholm. Vi fortsätter växa och är en dedikerad grupp glada människor med ambitioner och beslutsamhet. Vårat mål är etablerandet av 20 nya restauranger under de närmaste åren. Målet är detsamma idag som det var när Lett grundades och den första restaurangen öppnade: Det ska vara enkelt att ta gröna och bra val för både hälsan och miljön. Det ska helt enkelt vara lätt att äta rätt.  

×

Välj din restaurang

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och fördelarna med Lett

Genom att ange din e-postadress ovan och klicka på «Skicka» godkänner du att vi skickar information om nya produkter och erbjudanden och att vi använder din e-postadress för att göra detta. Integritet